Kokosovo mleko v prahu
Kokosovo mleko se uporablja predvsem v tajski in indijski kuhinji za pripravo omak ali prilog. Odličen je tudi v smoothijih, sladoledih, pudingih, kremah in juhah. Primeren je za pripravo alkoholnih in brezalkoholnih pijač, kot je Piña Colada. Lahko pa ga uživamo tudi neposredno posušenega.
Način uporabe
Kokosovo mleko se pridobiva s stiskanjem mesa kokosovih orehov. To ni kokosova voda. Posušeno kokosovo mleko vsebuje od 60 do 65 % kokosovega olja in ga je najbolje raztopiti v topli ali vroči vodi. Za mešanje lahko uporabimo mešalnik, stresalnik ali navadne vilice. Glede na želeno težo zmešajte 1 do 3 čajne žličke mleka s približno 200 ml tople vode.
Sestavine
dehidriran izvleček iz pulpe BIO kokosovih orehov 97,5 %, BIO maltodekstrin 2 %, BIO arabski gumi 0,5 %
Pakiranje
300 g
Država izvora
Šrilanka
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.