Bakrene posode
Baker zavira rast bakterij, virusov in glivic ter čisti toksine. Baker odstranjuje klor iz vode in težke kovine. Voda, ki je čez noč stala v bakreni posodi, harmonizira telo. Pitje pijač iz bakrenih posod ni smiselno le zjutraj, ampak tudi čez dan.
Bakrene posode so ročno izdelane v Indiji, zato niso vedno popolne. Lahko imajo pomanjkljivosti, ki pa nikakor ne vplivajo na njihovo kakovost ali funkcionalnost.
Uporaba
Bakrene posode se uporabljajo za prečiščevanje, obdelavo in shranjevanje vode.
Čiščenje bakrene posode od znotraj
Naravno je, da se zaradi oksidacije bakra ustvari plast alkalnega bakrovega karbonata, ki se imenuje patina. Barva bakra se spreminja od svetlo rdečkaste do temno rjave in značilne zelene. Običajno se oksidacija najpogosteje pojavi na mestih, ki so najbolj izpostavljena zunanjim pogojem (voda, zrak itd.). Ta sprememba ni napaka, temveč naravna lastnost čistih bakrenih posod. Redno čiščenje posode je učinkovita preventiva.
V bakreni kozarec dajte nekaj limetinega soka, soli in vroče vode, ga nekaj minut splakovajte in stresajte, nato ga operite z navadno vodo. Čiščenje s krtačo ni potrebno.
Čiščenje bakrene posode od zunaj
Baker je ena mehkejših kovin, zato za čiščenje ne uporabljajte čistil (žice za posodo ali grobih gobic) ali kemikalij. Z mehko krpo obrišite kapljice vode in odstranite umazanijo na bakru. Na bakru lahko zaradi oksidacije nastanejo majhne črne lise, ki jih lahko očistite z drgnjenjem z mehko krpo z uporabo naravnih nekemičnih čistil v prahu (kot je pitambari / tamarind).
Material
Baker
Pakiranje
1 kos bakrenega vrčka s prostornino 500 ml.
Volumen
450 ml
Država izvora
Indija
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.