Rdeča leča oluščena
Rdeča leča izvira iz Turčije, vendar je pomemben del indijske kuhinje. Vsebuje veliko vitaminov, vlaknin, beljakovin in mineralov, kot so selen, cink, fosfor in železo. Leča je naravno brez glutena.
Rdeča leča je popolna beljakovina, zato je zelo priljubljena med vegetarijanci in vegani, ki z njo radi nadomestijo meso.
Nima lupine, zato ne povzroča težav z napihnjenostjo kot druge vrste leče. Prav tako ga ni treba predhodno namakati, saj ga je enostavno skuhati in zmešati, da nastane gladka kaša.
Rdeča leča je odlična za zgoščevanje omak in pripravo okusnih slanih namazov. Z njo okusite tople in hladne solate ali pečeno zelenjavo. Iz njega lahko pripravite juho ali ga uporabite kot vinaigrette. Primeren je za pripravo slanih palačink, na primer, lahko se zmeša z jajcem ali naribanim sirom in ocvre v ponvi.
Uporaba
Rdečo lečo operite v vodi in jo dodajte v lonec. Lečo prelijte z vodo v razmerju približno 1:2 (ena skodelica leče na dve skodelici vode). V nepokritem loncu kuhajte približno 7 do 12 minut. Ko je rdeča leča kuhana, dobi rahlo rumeno barvo. Dodajte sol in premešajte.
Sestavine
rdeča leča
Pakiranje
500 g
Država izvora
Indija
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.