Tapiokini biseri
Tapioka je škrob, pridobljen iz korenine manioka ali yuca. Manioka je rastlina, ki izvira iz Južne Amerike in Zahodne Indije, kjer se njene debele, vlaknaste korenine uporabljajo v različnih oblikah – kot moka za peko, za proizvodnjo piva in seveda tapiokinega pudinga. Tapioka je primerna tudi za zgoščevanje juh ali omak. Uporablja se tudi za pripravo čaja z mehurčki.
Jedi (sladice, kaše, pudingi, čaj z mehurčki) iz tapioke, najbolje v kombinaciji s kokosovim mlekom, so lahko prebavljive. Tapioka se lahko uporablja tudi kot gostilo v juhah in omakah. Surovina je naravno brez glutena. Po ajurvedi ima tapioka hladilni učinek, kadar je v telesu presežek žolča.
Uporaba
Če jih uporabimo za zgoščevanje, jih čez noč namočimo v mlačno vodo, če jih uporabimo v napitkih, jih kuhamo, dokler se biseri ne zmehčajo (približno 25 minut), in ohladimo.
Priprava pudinga
Za pripravo pudinga prelijte 100 g kroglic v 300 ml vode in jih pustite namakati čez noč. Naslednji dan dodajte 300 ml mleka, sladkajte in kuhajte na majhnem ognju med nenehnim mešanjem, dokler se ne zgosti.
Sestavine
škrob iz korenin manioka 100 % (tapioka biseri) – majhni / srednji
Pakiranje
500 g
Hranilne vrednosti v 100 g:
Energijska vrednost: 350 kcal
beljakovine 0,2 g
ogljikovi hidrati 85,5 g
od tega sladkorji 0 g
maščobe 0,2 g
Država izvora
Indija
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.