Rdeča leča oluščena
Rdeča leča izvira iz Turčije, vendar je pomemben del indijske kuhinje. Vsebuje veliko vitaminov, vlaknin, beljakovin in mineralov, kot so selen, cink, fosfor in železo. Leča naravno ne vsebuje glutena.
Ker je rdeča leča popolna beljakovina, je zelo priljubljena med vegetarijanci in vegani, ki z njo radi nadomestijo meso.
Nima lupine, zato ne povzroča težav z napihovanjem kot druge vrste leče. Prav tako je ni treba predhodno namakati, enostavno jo je skuhati in zmešati, da nastane gladka kaša.
Rdeča leča je odlična za zgoščevanje omak, namesto za mešanje, iz nje pa pripravimo tudi okusne slane namaze. Z njo lahko okusite tople in hladne solate ali pečeno zelenjavo. Iz nje lahko pripravite juho ali jo uporabite kot preliv. Primeren je za pripravo slanih palačink, na primer zmešate ga lahko z jajcem ali naribanim sirom in spečete v ponvi.
Uporaba
Rdečo lečo sperite v vodi in jo dodajte v lonec. Lečo prelijte z vodo v razmerju približno 1:2 (ena skodelica leče na dve skodelici vode). V nepokritem loncu kuhajte približno 7 do 12 minut. Ko je rdeča leča kuhana, dobi rahlo rumeno barvo. Dodajte sol in premešajte.
Sestavine
rdeča leča
Pakiranje
500 g
Država izvora
Indija
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.