Čaj Tulsi Cinnamon Giloy
Ima okusno začinjen okus. Tri vrste zelišč Tusli (Vana, Krišna in Rama) so zmešane s sladkim korenom in Amrito (tudi Guduchi ali v Indiji s prvotnim imenom Giloy). Pikanten okus okrepi črni poper.
Tulsi ali sveta bazilika je eno najbolj znanih ajurvedskih zelišč. Imenuje se tudi “eliksir življenja” in se zaradi svojih blagodejnih učinkov uporablja že tisočletja. Je adaptogeno zelišče, ki podpira imunski in dihalni sistem, delovanje srca, prispeva k telesni aktivnosti in večji vitalnosti. Je močan antioksidant.
Amrita (Guduchi ali tudi Giloy) podpira odpornost, dihalni sistem, presnovo lipidov, normalno raven sladkorja v krvi in spada med adaptogene.
Cimet je eden od antioksidantov, podpira prebavo in dihala.
Sladki koren podpira živčni sistem, odpornost in delovanje dihal.
Priprava
1 čajno vrečko prelijte z 200-300 ml vrele vode in pustite, da se luga 3-5 minut, odvisno od tega, kako aromatičen in močan čaj želite. Posladkajte po okusu. Ni priporočljivo piti z mlekom. Primeren je za pitje čez dan, saj ne vsebuje kofeina. Za največji učinek popijte 2 do 3 skodelice na dan.
Priprava ledenega čaja
Za pripravo 1 litra ledenega čaja uporabite 5 čajnih vrečk, prelijte z 2 skodelicama vrele vode, pokrijte in pustite stati 20 minut. Nato odstranite vrečke, dodajte 2 skodelici hladne vode in pustite, da se ohladi. Za največji učinek popijte 3 do 5 skodelic dnevno.
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.